Innovativt gulvafløb skaber nye muligheder

Hvis man siger ordet gulvafløb til en gængs dansker, er der nok en række ting, man kommer til at tænke på. Ved de fleste vil tankerne sikkert falde over på en stor rund rist, der dækker for et stort hul, som fører ned til kloakken. Herunder tænker de måske på en stor rund vandlås, der kan være besværlig at tumle med, når afløbet skal vedligeholdes. En ny løsning på området har dog fuldstændig revolutioneret teknologien. Denne løsning gør det svært overhovedet at se, at der er et afløb i brusekabinen.

Gulvafløbet er ikke andet end en spalte i gulvet

Gulvafløb fra unidrain Classicline

Hvor man har været vant til en stor rund rist, er det nu muligt at få et langt mere diskret afløb, hvor vandet ledes væk via en smal spalte i gulvet. Unidrain har udviklet et gulvafløb der sætter fokus på det, mange forbrugere ikke vidste de manglede. Et moderne design og teknologien, der skal sikre en endnu bedre afvikling af det spildevand og snavs, der har med at stoppe gulvafløbet og skabe problemer.

Konceptet fungerer ved, at gulvet har en svag hældning ned imod gulvafløbet. Det gør at vandet naturligt render mod afløbet, som her ledes ned via den smalle spalte til kloarken. Derudover er spalten i gulvet så smal, at der kun lige præcis er plads til, at vandet kan løbe igennem. Inden der ender i kloarken, sikrer gulvafløbet, at mindst muligt snavs sætter sig fast og stopper til, hvilket er et større problem med ældre afløb.

I den nye teknologi er der også gjort plads til, at man kan inkorporere den arkitektoniske stil, der ellers er i rummet. Dette kommer til udtryk ved, at man kan benytte de samme fliser på indersiden af afløbskanten, som man ellers har brugt i rummet. Herved bliver det afløb, man vælger, endnu mere diskret, da det eneste man lægger mærke til er spalten i gulvet. Er man i tvivl om, hvorvidt løsningen vil fungere i ens eget badeværelse, kan man passende se de forskellige riste på Unidrain.dk, og vurdere, om det nye gulvafløb vil falde i hak med ens badeværelse.