Udviklingen på solcellepuljen til solceller

Mange venter fortsat på at solcellepuljen frigives, hvilket giver bolig-ejerne mulighed for at tjene dobbelt så meget på deres overskydende strøm som sælges videre til EL-nettet. Puljen der nu forventes at blive frigivet i slutningen af 2014, bliver i første omgang på 20 MW og begrænses til private, bolig-foreninger, lejere og solcellelaug. Men eftersom det har trukket ud med frigivelsen, er der allerede flere solcelleforhandlere der har åbnet dørerne op og tager imod bestillinger på aftaler, der er betinget af at puljen bliver frigivet i 2014. Det har bl.a. resulteret i et boom i efterspørgslen, da alle vil have del af fradraget og samtidig har forhandlerne sat sig selv på overarbejde.

Men det er ikke alene solcellepuljen der har resulteret i et boom herhjemme. I resten af 2014 har køberne også fortsat mulighed for at gøre brug af håndværkerfradraget, hvilket gælder året ud og på både solceller og solfangere. Og med håndværkerfradraget kan der gennemsnitligt skæres 12 måneder af tilbagebetalingstiden på nye solcelleanlæg. Der er med andre ord gode økonomiske besparelser at hente fra både solcellepuljen og håndværkerfradraget, ved at investere i solenergi i 2014.

Kunderne er opmærksom på mulighederne for fradrag

Flere afventer stadig puljen for solceller

Flere forhandlere har da også bemærket at køberne har fået kendskab til udviklingen indenfor både solcellepuljen og håndværkerfradraget, når de spørger ind til specifikke solcelleanlæg som matcher deres ønsker og behov. Det er især bygherre der viser en stor interesse i fradragsordningen og denne udvikling er fortsat stigende. Hos Solcellespecialisten har man da også bemærket, at flere danskere vælger at lægge solceller på taget, når de enten vælger at bygge nyt hus eller renovere deres eksisterende tag. Her er forespørgslen på integrerede solcellepaneler også i vækst på trods af, at løsningen er væsentlig mere tidskrævende for håndværkerne og dermed også dyrere end traditionelle solcelleanlæg.

Solceller bliver integreret i flere produkter

I takt med at cellerne i et anlæg er blevet mere effektive med årerne, er flere 3. part producenter også begyndt at integrere solcelle-teknologi i deres produkter, eller tænke dem med ind i en totalløsning for deres kunder. Solceller er oplagt til brug i udvikling af andre produkter, da argumenterne og fordelene er mange. I sidste ende handler det om økonomi og strøm fra solen kan give kunderne store besparelser hver måned. Det er ikke atypisk at et solcelleanlæg kan give køberen en besparelse på op til kr. 1.000 om måneden, hvilket giver en gennemsnitlig tilbagebetalingstid på 10-12 år.

Se flere fakta om solceller